Nieuws en blogs

Het effect van de natuur op je gezondheid

In het dagelijkse leven verblijven we lange tijd binnen, op kantoor of onderweg in de auto. Hier ervaren we vaak een overdosis aan prikkels, digitale informatie en een hoge werkdruk. Dit kan zorgen voor stress, burn-out of andere gezondheidsklachten. Veel studies tonen aan dat de natuur een positieve invloed heeft op ons welzijn. Zowel op fysiek als mentaal vlak. In de natuur zijn helpt je om tot rust te komen, je hoofd leeg te maken, je zintuigen te prikkelen en weer volop energie bij te tanken.

  • In de natuur zakt je bloeddruk en dalen je cortisolwaarden, wat stress doet verminderen;
  • Je ademt veel gezondere lucht in, in de natuur;
  • Buitenlucht zorgt voor extra vitamine D;
  • In de natuur wordt je gemotiveerd om te bewegen;
  • Buiten zijn in de natuur verbetert je weerstand.

En zo zijn er nog vele andere redenen op te noemen waarom wandelen in de natuur zo goed voor je is. Als je een wandeling in de bossen combineert met een heerlijke massage heb je een dubbel effect. Ook een massage kent vele gezondheidsvoordelen. Het activeert je bloedsomloop en lymfevaten waardoor afvalstoffen uit je lichaam verwijdert worden. Er wordt serotonine geproduceerd wat er weer voor zorgt dat je beter slaap. En een massage maakt bovendien gelukkiger door de stimulatie van de aanmaak van endorfine en oxytocine. Stofjes die stress verminderen en het geluksgevoel verhogen.

Een goede reden dus om te kiezen voor de combinatie van wandelen en massage. Wil je een luisterend oor, je verhaal kwijt en daarna in alle rust en stilte gemasseerd worden? Kies dan voor wandelen en masseren. Een sessie wandelen en masseren duurt ca. 2 uur en kost € 95,00

Fri, 12 November